Istuintyyny Vingtor, Ask ja Embla

32,90 € 37,90 €

Nimikoituna: 32,90 €

Tuotenumero: 732003

Lämmin ja mukava Vingtor istuintyyny huovatusta 100% villasta.

Nimikoi nimi tai nimikirjaimet

Istuintyyny huovatusta villasta on täydellinen lahja! Kun kirjomme istuintyynyyn lahjansaajan nimen, lahjasi on hyvin henkilökohtainen! Monta eri mallia joiden teema on pohjoismaisuus.

Istuintyyny huovatusta villasta pitää sinut mukavan lämpimänä, kun vaellat metsässä, vuoristossa tai järven rannalla. Se on helppo taittaa ja kantaa. Käytä ulkokalusteiden istuintyynynä kylminä iltoina, niin pysyt lämpimänä. Sitä voidaan myös käyttää mökillä, turvaistuimessa ja monissa muissa paikoissa.

Koko: 45 x 45 cm


Tuottajan tiedot:

Ask ja Embla

Pohjoismaisen aasauskon mytologia kertoo kauniin myytin ensimmäisen ihmisparin, Askin ja Emblan, luomisesta. Kolme jumalaa vaelsivat rannalla. Sieltä he löysivät kaksi lokia, joille he antoivat elämän: Odin antoi henkeä, Vile antoi mielen, Ve antoi verta ja samankaltaisuutta jumalien kanssa. Näin materia ja henki loivat ensimmäisen ihmisparin. Kolmen jumalan teos.

Pohjoismaisen aasauskon luomismyytillä on yhtäläisyyksiä muissa kulttuureissa. Mytologiassa ei ole harvinaista, että puut ovat ihmisten raaka-aineita. Alunperäisen ihmisparin Askin ja Emblan nimet yhdistävät heidät pohjoismaiseen elämänpuuhun, Yggdrasilliin, joka oli tuhkapuu. Miesnimi Ask tarkoittaa saarnipuuta. Embla nimi on vaikeampi tulkita. Sen tarkoitus voi olla "pieni puunrunko".

Ihmisten luomiseen osallistui myös naisten voimia: Kolme Nornia, jotka asuivat Yggdrasillin alla olevassa lähteessä, määrittivät ensimmäisten ihmisten kohtalon. Usko kohtaloon oli vahva viikinkiaikana. Sanottiin että Nornit riistivät kohtalon merkkejä "primtankoon" (tangon muotoinen kalenteri puusta). Näin määritettiin jokaisen ihmisen elämänkulku.

SUOSITUIMMAT TUOTTEET