Retkeilysetti Vingtor, Nidstang

64,90 €

Nimikoituna: 64,90 €

Tuotenumero: 742001

Retkeilykuppi, sekä lämmin ja mukava Vingtor istuintyyny huovatusta 100% villasta. Molemmissa sama nimikointi.

Nimikoi nimi tai nimikirjaimet

Retkeilykuppi

Puinen retkeilykuppi nahkahihnalla. Laadukas design ja helppokäyttöinen. Nahkahihna on helppo kiinnittää reppuun.

Volyymi: 1,5 dl


Istuintyyny

Istuintyyny huovatusta villasta on täydellinen lahja! Kun kirjomme istuintyynyyn lahjansaajan nimen, lahjasi on hyvin henkilökohtainen! Monta eri mallia joiden teema on pohjoismaisuus.

Istuintyyny huovatusta villasta pitää sinut mukavan lämpimänä, kun vaellat metsässä, vuoristossa tai järven rannalla. Se on helppo taittaa ja kantaa. Käytä ulkokalusteiden istuintyynynä kylminä iltoina, niin pysyt lämpimänä. Sitä voidaan myös käyttää mökillä, turvaistuimessa ja monissa muissa paikoissa.

Koko: 45 x 45 cm


Norjalaisen tuottajan tiedot:

Nidstang

Runoilija Egil Skallagrim oli kuningas Eirik Blodøksin ja hänen vaimonsa Gunnhildin vihollinen. Egilin saaga kertoo kuinka hän kirosi kuningasparin siirtämällä Nidstång-sauvaa. Hän seivästi hevosen pään vaarnaan, veisti runoja ja luki loitsuja sen yli. Lopulta hän käänsi ammottavan hevosen pään maahan. Tämä oli vaarallinen, maaginen teko, joka häiritsi alueen partiolaisia, niin että he ajoivat Egilin viholliset maasta.

Ammottava hevosen pää on paha ennus. Hevonen oli viikinkiajan pääeläin, ratsettava eläin "hienoille" ihmisille. Hevosta käytettiin maagisena sauvana, niin sanottu Nidstång.

Kunnia ja häpeä ovat sanoja, jotka liittyvät viikinkiyhteiskunnan moraalikoodiin. Vapaa ihminen elää loistavasti. Jos henkilöä häpeättiin joko sylkemällä, pilkkaamalla tai hakkaamalla, vaadittiin kosto. Kauhea tapa loukata ihmistä oli seistämällä Nidstång-sauva. Tämä tarkoitti tuntemattomien voimien vapauttamista.

SUOSITUIMMAT TUOTTEET